Előfizetői tartalom

Gáz van az állatkert bővítése körül

Portfolio
A Fővárosi Állat- és Növénykert nagyszabású bővítése jelenleg is zajlik, a nagyrészt az egykori Vidámpark területén tovább terjeszkedő intézmény az elkövetkezendő években meseparkkal, biodómmal és egyéb új látványossággal bővül majd. A mintegy 25 milliárd forintosra becsült beruházás körül azonban továbbra is maradtak nyitott kérdések, például az újonnan beépülő terület fűtésével kapcsolatban. Az eredeti tervek szerint a környezetbarátabb távfűtéssel biztosították volna az Állatkert új részeinek energiaellátását, jelenleg azonban könnyen elképzelhető, hogy a csak rövid távon olcsóbb, de hosszabb távon jelentős károsanyag-kibocsátással járó földgázra esik majd a választás.

Tarlós István főpolgármester július 8-i sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a távfűtés költségének csökkentéséről egyeztetést kell folytatni. Elmondása szerint a Főtáv olyan összegért biztosítaná az új területek távfűtést, hogy gázkazánokra való áttérést fontolgat az Állatkert. "Ezt én minden áron meg akarom akadályozni és erről lesz egy egyeztetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés