Előfizetői tartalom

Gáz van az állatkert bővítése körül

A Fővárosi Állat- és Növénykert nagyszabású bővítése jelenleg is zajlik, a nagyrészt az egykori Vidámpark területén tovább terjeszkedő intézmény az elkövetkezendő években meseparkkal, biodómmal és egyéb új látványossággal bővül majd. A mintegy 25 milliárd forintosra becsült beruházás körül azonban továbbra is maradtak nyitott kérdések, például az újonnan beépülő terület fűtésével kapcsolatban. Az eredeti tervek szerint a környezetbarátabb távfűtéssel biztosították volna az Állatkert új részeinek energiaellátását, jelenleg azonban könnyen elképzelhető, hogy a csak rövid távon olcsóbb, de hosszabb távon jelentős károsanyag-kibocsátással járó földgázra esik majd a választás.
Tarlós István főpolgármester július 8-i sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a távfűtés költségének csökkentéséről egyeztetést kell folytatni. Elmondása szerint a Főtáv olyan összegért biztosítaná az új területek távfűtést, hogy gázkazánokra való áttérést fontolgat az Állatkert. "Ezt én minden áron meg akarom akadályozni és erről lesz egy egyeztetés...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái