Előfizetői tartalom

Hihetetlen kertek a tetőn

Portfolio
A nagyvárosokban egyre kevesebb a hely, különösen új parkok létesítésére, ezért sok helyen felfelé terjeszkednek és a tetőn alakítanak ki kerteket. A zöldtetőknek számos előnyös tulajdonsága van, mint a jó hőszigetelő-képesség, vagy a levegő tisztítása. A zöldtetők egy fajtája a tetőkert, melyek között nagyon sok különleges akad, mint például egy Japánban rizs termesztésére is alkalmas tetőkert. A világ számos pontjáról gyűjtöttünk össze különleges tetőkerteket.

Sokan szeretnének zöldebb környezetben élni, vagy maguk is kertészkedni annak ellenére, hogy nagy városban élnek. Erre voltak kezdeményezések például Budapesten a közösségi kertek, de külföldön még tovább fejlesztették ezt az igényt, és a nagyvárosokat jellemző helyszűke ellenére növelték a zöld területeket olyan helyeken is, ahol nem is képzeltük volna. Mivel az utcák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés