Előfizetői tartalom

Elképesztő sebességgel száguld az újlakáspiac

Portfolio
A magyarországi újlakáspiaccal kapcsolatos hírek az elmúlt évekig rendre a kevés épülő lakásról, a fejlesztések hiányáról és az alacsony keresletről szóltak. Mára azonban ez megváltozott, a fejlesztők egyre aktívabbak, a kereslet óriási és úgy tűnik a következő években is folytatódhat ez a tendencia. A lakásépítések száma a korábbi időszakokban folyamatosan hullámzott, országon vagy Budapesten belül is változtak a fejlesztők kedvelt helyszínei. Jelenleg a felmérések alapján Budapest legnépszerűbb kerülete a XIII., ami mind a beruházók, mind a vásárlók körében kiemelt célpontnak számít. Éppen ezért megnéztük, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban és milyen lakások közül választhatnak a kerület iránt érdeklődők.

Lakásépítések alakulásaA hazai lakásépítések üteme az elmúlt évtizedekben folyamatosan ingadozott. Mindig voltak mélypontok, majd fellendülések. Az 1960-as évek végén elindult lakótelep-építések következtében minden korábbinál több lakás készült el. A csúcs 1975 volt, amikor egy év alatt közel 100 ezer új lakást adtak át. Az 1980-as években a korábbi paneles technológiát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés