Előfizetői tartalom

Újjáélednek Budapest belső kerületei

Portfolio
Évente csaknem 0,6 százalékkal növekszik Budapest népessége, miközben jelentősen csökkent az agglomeráció népszerűsége: az itt tapasztalt félszázalékos népességbővülés jóval alatta marad az ezredforduló utáni években jellemző 2,4 százalékos mértéknek. A főváros belső kerületei ugyanakkor egyre vonzóbb célpont a költözőknek, ami egyaránt köszönhető az évről évre csökkenő bűnözésnek és a családbarát fejlesztéseknek. A pozitív folyamatok azonban értelemszerűen a lakásárak emelkedésében is megmutatkoznak - derül ki az Otthontérkép legfrissebb elemzéséből.

Budapesten 10-15 évvel ezelőtt - több vidéki nagyvároshoz hasonlóan - nagy problémát jelentett a belvárosi területek leromlása. A minőségi életterek tudatos kialakítása és a fiatalok számára vonzó kulturális infrastruktúra létrejötte azonban újra a belváros felé fordította a fizetőképes lakáskeresők érdeklődését. "A korábban a békés, nyugodt - ezért az itt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái