Előfizetői tartalom

Vadiúj óriáslakóparkok épülnek Budapesten

Portfolio
885 lakással és több mint 300 méteres hosszával az óbudai Faluház néven ismert panel az ország legnagyobb lakóháza. Modernebb stílusban azonban ma is épülnek szokatlanul nagy lakóházak Budapesten. A lakáspiac fellendülésével nem csak az építési engedélyek száma nőtt meg, hanem a beruházók által tervezett lakóépületek átlagos mérete is. A bővülő kínáltra szükség is van, mivel az utóbbi években rekord alacsony számú új lakást adtak át, így a főváros lakásállománya jelentősen elöregedett.

A következő években várható lakásprojektek közül a legnagyobbakba 600-nál is több lakást terveznek felépíteni. Míg 2013-ban vagy 2014-ben - a lakásépítési mélypont éveiben - mindössze 7-8 ezer lakást adtak át évente, addig idén ez a szám elérheti a 12-13 ezret is, jövőre pedig meghaladhatja a 18 ezret. Az egyre több beruházással azok átlagos mérete is növekszik. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés