Előfizetői tartalom

A Balaton már túlárazott, a románoknál vegyél nyaralót!

Portfolio
Közép-Kelet-Európában több tengerpart közül választhatnak a nyaralni vágyók és bár a szezon véget ért, a nyaralóvásárláshoz most sincs késő. A lakásárak válság utáni emelkedése a tengerpartokat sem hagyta érintetlenül, így egyes helyeken már jelentős áremelkedés következett be, vagyis azok jártak jól, akik korábban a tettek mezejére léptek. Más helyszíneken még mindig időben lehetünk, de a trendeket elnézve vélhetően már itt sem szabad sokáig várni a vétellel, a következő szezon kezdetekor már valószínűleg sokkal többet kell fizetni egy nyaralóért. A régiós nyaralópiacok közül Ciprust, Máltát, a horvát, a bolgár valamint a román tengerpartot és a magyar Balaton-partot vettük górcső alá.

Horvátországban és Cipruson a lakáspiacok zuhanása még csak most közelít a végéhez. Az árak még nagyon alacsonynak számítanak a válság előttihez képest, de Horvátország esetében már emelkedésbe kezdtek a tavalyi év második negyedévétől. Máltán ugyanakkor már 2013-tól emelkedésbe kezdtek az árak és 2015-re valamivel több, mint 6 százalékkal kellett többet fizetni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái