Előfizetői tartalom

Mostantól a lakáspiacra is figyelnek Matolcsyék

Részletes területi és települési szintű lakásárindexet adott ki az MNB. A lakásárindex 1990 óta rendelkezésre álló adatok mellett rövid távú előrejelzést is ad a következő hónapok lakáspiacon várható folyamatairól. Az elemzés szerint 2016 első negyedévében a lakásárak 3,8 százalékkal emelkedtek, az előző év azonos időszakához képest pedig 14,4 százalékkal kellett többet fizetni az ingatlanokért. A lakásárak emelkedése az előrejelzés szerint folyamatos lassulást mutat, az idei év harmadik negyedévében már csak 9 százalékkal volt magasabb 2015 azonos időszakához képest.
A javuló jövedelmi és munkaerőpiaci kilátások, a háztartások nettó pénzügyi vagyona mellett az alacsony kamatkörnyezet is tovább támogatja a lakáspiaci keresletet - hangzott el az MNB mai sajtótájékoztatóján. A lakáspiaci élénkülés azonban több szempontból is heterogén képet mutat. A piaci forgalom bővülése egyelőre főként a használt lakásokra koncentrálódik...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái