Előfizetői tartalom

Kisvárosnyi ember dolgozik a még mindig Budapest-centrikus szektorban

Portfolio
Idén közel négyezer új munkahelyet hoz létre Magyarországon a szolgáltatóközponti (SSC) szektor, amelyben jelenleg mintegy 100 cég működik, 40-45 ezer magas hozzáadott értékű munkát végző alkalmazottal - hangzott el a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA), a Futureal-csoport és a Kinnarps közös szervezésében megtartott OfficeTrends Brunch 2016 szakmai rendezvényen. Az idei, nagyjából 10 százalékos bővülési ütem várhatóan jövőre is fennmarad, ezzel a hazai SSC-munkahelyek száma átlépheti az ötvenezres határt.

Az SSC-piac továbbra is Budapest-centrikus, a szektor álláshelyeinek mintegy háromnegyede található itt, de vannak már pozitív példák az ország más részeiből is. Az elmúlt években valamivel nőtt a vidéki nagyvárosok részaránya az SSC-munkahelyek szempontjából, de a vidéki központok fejlődésében nehezítő tényező a megfelelő irodaépületek hiánya. A hazai - budapesti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés