Előfizetői tartalom

Egy négyzetméternyi lakást egymillióért?

Portfolio
Országosan 155 000, ebből Budapesten 45 000 adásvételi szerződés megkötése várható 2016-ban. Új lakásokból országosan 10 000, ebből Budapesten 5 000 lakást adnak át idén - derül ki az Otthon Centrum legújabb, őszi Újlakás Monitor elemzéséből. Az új lakások aránya a lakás adásvételi tranzakciókon belül várhatóan 2,5 százalék körül lesz. Országosan nagyságrendileg 370 fejlesztés van jelenleg folyamatban, ebből 270 a fővárosban. Budapesten a legnépszerűbb beruházási helyszín a XIII. és a XI. kerület, vidéken Győr, Sopron és Szeged.

Az Otthon Centrum legújabb, őszi, Újlakás Monitor felmérése szerint idén országosan 10 ezer, ebből a fővárosban 5 ezer lakást adnak át. Az új lakások adásvétele jellemzően a vállalkozói lakásépítéshez köthető, ezért elsősorban a fővárosban és a megyeszékhelyeken várható, hogy az új építés hatására az új lakások aránya is emelkedni fog a tranzakciókon belül....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái