Előfizetői tartalom

Még mindig sokat lehet kaszálni lakásvásárlással

Portfolio
A lakásárak jelentősen megemelkedtek az elmúlt két évben, ami csökkentette a befektetési célú lakásvásárlók által elérhető hozamokat. Ugyanakkor a szintén megnövekedett bérleti díjaknak köszönhetően továbbra is magas jövedelemre tehetnek szert azok, akik kiadási céllal vásárolnak lakást. A XI. kerületben például egy egyetemek környéki tégla lakással 5,7 százalékos hozam érhető el, míg egy kelenföldi új építésű lakás 6,1 százalékot hozhat, ami kecsegtetőnek tűnik a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben és továbbra is jó befektetési lehetőséggé teszi a lakóingatlanokat.

A befektetők szerepeA lakáspiaci felívelésben - különösen Budapesten - nagyon nagy szerepet játszottak a befektetési célú lakásvásárlók. Több hónapban is a vevők felét adta a fenti csoport, vagyis akik kiadás céljából léptek vásárlóként a lakáspiacra. A befektetői érdeklődés növekedésében több tényező is szerepet játszott. Az év eleji brókerbotrányok sokakat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái