Előfizetői tartalom

Kiszorítja az Airbnb a szállodákat a piacról

Portfolio
A közösségi szálláshely-szolgáltatás egyre jelentősebb szeletet hasít ki a turisztikai piacból. 2010 és 2015 között a budapesti kapacitás megduplázódott, az Airbnb-n keresztülmenő vendégforgalom pedig közel hatszorosára nőtt. Ezzel szemben a szállodai kereslet mindössze 40 százalékkal bővült - derül ki a BDO Magyarország elemzéséből.

Budapesten a közösségi szálláshelyeken tavaly 2,2 millió vendégéjszakát regisztráltak, míg a szállodákban közel 8 milliós volt ugyanez a szám. A piac 20 százaléka tehát a közösségi portálokon értékesített magánszálláshelyeken realizálódik. Budapesten, az airdna.co adatai alapján mintegy 4800 aktív vendéglátót tart nyilván az Airbnb, melyből 1200 tulajdonos több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés