Előfizetői tartalom

Kettészakad a magyar lakáspiac

Portfolio
Nem érzékelhető a lakásárak csökkenése és a közeljövőben nem is számíthatunk erre - derül ki az Otthon Centrum legfrissebb elemzéséből. 2016 III. negyedévben is szinte minden szegmensben tovább nőttek az árak és a lakáshitelezések terén is bővülés várható a közeljövőben, az átlagos növekedés mögött azonban nagyok a területi különbségek.

A piaci élénkülés kezdetéhez - 2014 I. negyedévéhez - képest az árak a cég által közvetített tranzakcióknál 2016 III. negyedévére a használt téglalakásoknál 16 és 80 százalékkal nőttek. A fővárosban az áremelkedés 31-110 százalékos volt. A belvárosi V., VI., VII., VIII. és IX. kerületekben az árak gyakorlatilag megduplázódtak 2014 első negyedéve óta, de a legtöbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés