Előfizetői tartalom

Lakást vennél? Van, ahol még mindig sokat alkudhatsz az árból

Portfolio
Az év első felében a 2015-ös év azonos időszakával nagyjából megegyező számú tranzakció zajlott a piacon, az ezt követő hónapok azonban látszólag alulmúlják a tavalyi számokat - derül ki a Duna House legfrissebb elemzéséből. A 2015-ös azonos időszakban 114 500 adásvételt becsült a cég, idén pedig 110 000-et. A jelenség hátterében nagy valószínűséggel az újlakás-piac felfutása állhat, hiszen ezen lakások vásárlói túlnyomó többségében csak előszerződést kötnek, így egyelőre nem jelennek meg a statisztikákban.

Az Országos Lakásindex a harmadik negyedévben is emelkedést mutatott. 2016-ban 104 pontról indult a mutató, majd a második negyedévben 110-re ugrott, ami a harmadikra 113-ra emelkedett tovább. Egy éve ugyanebben az időszakban 95, két éve 83, három éve pedig a történelmi mélyponton 80 százalékponton állt az index. Az aktuális mutató fogyasztói árindexszel deflált értéke 89...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés