Előfizetői tartalom

Ezért vannak óriásdugók Magyarország útjain

Portfolio
A rendszerváltás óta eltelt évtizedek során sokat változott Magyarország úthálózata, kiépült a ma ismert gyorsforgalmi rendszer. Ezzel párhuzamosan egyre több település mentesült a rajta keresztülhaladó hatalmas forgalom terhétől, ugyanakkor még mindig vannak települések, ahol a járműforgalom több mint kétszeresen meghaladja a megengedett maximális mértéket. Az érintett helyeken a zaj- és a levegőszennyezés mellett a balesetek valószínűségének növekedése is veszélyezteti a helyi lakosok mindennapi életét - derül ki a Lechner Tudásközpont elemzéséből.
Hány személyautó egy kamion?Egy adott útszakasz forgalmát a naponta elhaladó járművek mennyiségével mérik, amiben a mérés alapját a személygépkocsi-egyenérték adja. Személyautó esetén ennek értéke 1, de például a motorkerékpárnál belterületen 0,7, míg egy nehéz tehergépkocsi belterületen 1,8 személygépkocsinak felel meg. A forgalom mérése azért is fontos, mert...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái