Előfizetői tartalom

Mostantól egyesület védi az Airbnb-zők érdekeit

Portfolio
Megalakult a Magyar Apartmankiadók Egyesülete, melynek célja, hogy érdekképviselete legyen annak a több ezer legálisan működő vállalkozónak, akik egyéb szálláshely kiadással úgynevezett apartmanozással foglalkoznak. Legfőbb feladata, hogy hitelesen tájékoztassa mind a lakosságot, mind a döntéshozókat az egyéb szálláshely kiadással kapcsolatos információkról, segítsen javaslatokat megfogalmazni az őket érintő esetleges jogszabály-változások ügyében.

Az egyesület felhívja a figyelmet arra, hogy az apartmanozás: legális tevékenység, bejelentési kötelezettség terheli a területileg illetékes jegyző felé adózik, azaz a vállalkozóknak a vendégek adatait vendégkönyvben kell vezetnie, a szállásdíjról számlát kell kiállítania, és ennek megfelelően adót kell fizetnie szabályozott, mivel az apartmannak meg kell felelnie...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés