Közelebb kerültünk a ferihegyi vasút megépítéséhez
Ingatlan

Közelebb kerültünk a ferihegyi vasút megépítéséhez

Portfolio
Döntött a kormány az európai uniós forrásból megvalósuló kötött pályás projektek, valamint az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretmódosításának előkészítéséről - olvasható a november 29-i Magyar Közlönyben. Ennek hatására a következő években a vasút- és villamoshálózatban országszerte jelentős fejlesztések várhatók.
A vasúthálózattal kapcsolatban a vonalak korszerűsítése és az állománykarbantartás mellett a távközlési rendszer fejlesztése is megvalósulhat. Ennek keretében egyre több szakaszon építik ki az ETCS2-t - Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer - ami például akkor lép működésbe, ha a mozdonyvezető nem csökkenti időben a sebességet, vagy a megengedettnél gyorsabban halad. Ilyenkor a rendszer automatikusan bekapcsolja az üzemi féket vagy szükség esetén a vészféket, de ugyanígy alkalmas az ajtók helyes nyitásának és zárásának az ellenőrzésére is. Az egyik legfőbb vasútfejlesztési terv a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kötött pályás kapcsolatának előkészítése, de napirenden van a különböző vonalakra 15 darab 200 férőhelyes motorvonat beszerzése is.

A budapesti kötött pályás közlekedés fejlesztései között szerepel az M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója, az 1-es villamos vonlának meghosszabbítása az Etele térig, vagy a Kelenföldi vasútállomás mellé P+R parkolók építése. Ugyancsak szó van új villamosok beszerzéséről, ami az újpalotai villamosvonalak felújítása helyett valósulna meg.

Szintén elkezdődhet a Szeged-Hódmezővásárhely közötti városi-elővárosi tramtrain rendszer előkészítése, valamint a többféle eszközt és közlekedési módot kombináló intermodális csomópontok egyes megyeszékhelyeken történő kialakítása. Emellett az integrált utastájékoztatási, jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszerek fejlesztésére is lehet számítani.

A főbb megyeszékhelyek vasúti elővárosi körzetében többek között megvalósulhat az átszállókapcsolatok fejlesztése és P+R parkolók kiépítése, a Balaton mellett pedig a vasútállomások rekonstrukciója. A projektek egy részénél a megvalósításához elsődlegesen szükséges munkálatokat elvégző kivitelezőt feltételes közbeszerzési eljárásban kiválasztották.
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Vágóhíd-terv - Chapman_Taylor