Előfizetői tartalom

Tényleg olcsóbbak a budapesti lakások, mint a szomszédos fővárosokban?

Portfolio
A jelenlegi budapesti lakásárakkal kapcsolatban sokan vannak azon a véleményen, hogy hiába következett be egy kiugróan nagy áremelkedés az elmúlt két-három évben, a környező országok fővárosaihoz képest még mindig jelentősen olcsóbb Budapest. Ennek utánajárva megnéztük, hogyan alakultak a lakásárak a régiós fővárosokban és még mindig igaz-e az állítás, miszerint a budapesti lakások továbbra is a régió legolcsóbbjai közé tartoznak.

Magyarországon a válság alatti 20 százalékos árcsökkenést 2014 eleje óta egy 25 százalékos áremelkedés követett, míg Budapesten közel 50 százalékkal nőttek az árak. A főváros központi területein a használt lakások esetében is előforduló 700 ezer forint körüli négyzetméterárak hallatán sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon még mindig szerencsésebbek-e a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés