Előfizetői tartalom

Érdekel, miért nem érnek semmit vidéken a lakások?

Az országban óriási különbségeket találunk a lakásárak között, Budapesten közel 9-szerese az átlagár a legolcsóbbnak számító, Észak-Alföld községeiben elkértnek, vagyis míg utóbbi esetében egy 60 négyzetméteres ingatlan 2,5 millió forint alatt is megvehetünk, a fővárosban több mint 20 millió forintot kell érte fizetni. 2007-ben a különbség ennél sokkal kisebb volt, mindössze 5,76-szoros, vagyis az elmúlt években jelentősen nőtt a szakadék. A jövőben pedig az árolló tovább nyílhat, az ország egyes részein az ingatlanok teljesen elveszíthetik értéküket.
A válság jelentősen sújtotta a hazai lakáspiacot, az árak óriásit zuhantak. 2014-től azonban ismét emelkedés kezdődött, ugyanakkor ez a felívelés jelentős különbségeket mutat az ország különböző részei között. Nem csoda tehát, hogy a válság előtthöz képest jelentősen növekedett az árolló a gazdagabb és a leszakadó területek lakási között. De nézzük, hogy...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái