Előfizetői tartalom

Ismét kicsúszhat a talaj a lakáspiac lába alól?

Portfolio
A globális lakásárak lassan elérik a válság előtti szintet köszönhetően az elmúlt évek jelentős emelkedésének, amelynek hatására felerősödtek a félelmek egy újabb lakáspiaci lufi fújódásától. A helyzet azonban nem olyan egyértelmű, mint korábban. A világ lakáspiacai ma nem mozognak annyira együtt, mint a korábbi ciklus felívelési szakaszában, sok helyen még mindig zuhannak az árak, míg máshol rakéta sebességgel nőnek. A vizsgált országok közül valójában kevés az, ahol a jelentős lakásár-emelkedés ellenére felmerülhet egy buborék kialakulásának esélye. Magyarország egyelőre nincs köztük.

Az IMF legfrissebb közzététele szerint a globális lakáspiaci árszint egyre jobban közelít a válság előtt tapasztalhatóhoz 57 ország vizsgálata alapján. Így felmerül a kérdés, hogy van-e okunk félni egy újabb lakáspiaci buboréktól, vagy azért még kevésbé kell erre készülni?A 2000-es évek árszintjéhez képest 2007-2008-ra globális szinten a lakásárak közel 60 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés