Előfizetői tartalom

Drága, késik, nem jár, ha mégis, lassú - Így is imád vonatozni a magyar

Portfolio
A magyarországi vonatok rengeteget késnek, az utasok nem elégedettek a szolgáltatás színvonalával, a jegyárak rugalmatlanok és relatíve drágák - valamiért mégis a magyar az egyik legtöbbet vonatozó nemzet Európában. A magyar vasút helyzetét tíz grafikonon és megállapításon keresztül mutatjuk be, a 28 európai ország (a vasút nélküli Ciprust és Máltát leszámítva az összes EU tagállam, valamint Svájc és Norvégia) vasúthálózatát figyelő Rail Market Monitoring Scheme (RMMS) adatai alapján.

1. A magyar vonatok késnek a legtöbbetHatásvadász kijelentés,. de részben igaz. Az Európa-szerte legfrissebb elérhető adatok (2014, illetve néhány ország esetében 2012/2013) szerint a Magyarországon közlekedő elővárosi és regionális vonatok késnek a legtöbbet. A 100 kilométernél kisebb távolságot megtevő vonatok mindössze 78%-a érkezett meg végállomására 5 percnél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés