Előfizetői tartalom

Milliókat dobnak ki a cégek az ablakon - Megőrült, aki nem Budapestet választja?

Portfolio
Több száz millió forintot is megtakaríthatnának akár a nemzetközi cégek, ha régiós központjukat a cseh vagy lengyel főváros helyett Budapesten rendeznék be. De még a lengyel másodlagos városokhoz képest is nagy a magyar főváros előnye az irodai bérleti díjakban, valamint a munkaerő költségekben. A legdrágábbnak a két tényező vizsgálata során Prága választása tűnik, melyben egy 300 főt foglalkozató szolgáltató központ létrehozása esetében az irodabérlési költség és munkabér költségek közel 500 millió forinttal többe kerülhetnek évente, mint Budapesten, de Varsóval szemben is több mint 300 millió forintos lehet az előnyünk.

Jelentős különbségek vannak a bérleti díjakban a régiós fővárosok között, Prágában az irodafenntartás költsége közel 1,4, míg Varsóban közel 1,7 szerese a Budapesten jellemzőnek. A munkabérek szintén nálunk magasan a legalacsonyabbak, 300 fő éves foglalkoztatása nálunk 1,44 milliárd forinttal kevesebbe kerülhet, mint Csehországban, és 660 millió forinttal lehet olcsóbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés