Nem csak a részeg turisták imádják a pesti bulikerületet
Ingatlan

Nem csak a részeg turisták imádják a pesti bulikerületet

Portfolio
A VII. kerület a világ 13. legnépszerűbb úti célja, de tévhit, hogy a turisták többsége csak bulizni érkezik a magyar fővárosba. A külföldi vendégek átlagosan 3 napot töltenek Budapesten, és az itt tartózkodásuk alatt körülbelül 93-95 ezer forintot költenek - derült ki a lakás-menedzsmenttel foglalkozó magyar startup, a Let Me Inn elemzéséből.
A Budapestre érkező turisták átlagosan 2,7 napot töltenek a városban: a legtöbben elsősorban Bécset választják úti célként, és utána látogatnak el a magyar fővárosba. Aki viszont járt már nálunk, az a következő alkalommal elsődleges desztinációként gondol Budapestre. A legtöbb vendég várakozásait ugyanis magasan felülmúlja a város: nemcsak szebbnek tartják, de az elérhető szolgáltatásokkal és a hangulattal is elégedettebbek.

"Volt olyan, aki először csak kíváncsiságból érkezett hozzánk, de annyira tetszett neki a város, hogy nem sokkal később itt ünnepelte a születésnapját és a házassági évfordulóját is. A vendégektől egyre pozitívabb visszajelzések érkeznek, hiszen a város érezhetően fejlődik, és ez már a nyugati turistáknak is feltűnt. Izgalmasabb helyszínnek tartják, mint például Prágát. Ha röviden össze kellene foglalni, akkor azt mondanám, hogy sokak szerint Budapest lett Kelet-Európa Berlinje. És nemcsak az éjszakai élet, hanem a kultúra miatt is" - meséli Dencz Bálint, a Let Me Inn egyik alapítója.

A Let Me Inn tapasztalatai alapján a magyar fővárosba látogató turisták által leginkább kedvelt kerületek az V., a VI. és a VII. kerületek, de a budai rakpart is népszerű. Mindezt alátámasztja az Airbnb 2015-ben közzétett kutatása, amely alapján a szolgáltatást választó turisták körében a világ 13. legnépszerűbb úti célja Budapest VII. kerülete.

"Jelenleg körülbelül 8 ezer kiadó lakás van Budapesten. Az Airbnb népszerűségével egyidőben a magyar fővárosban is jelentősen emelkedett azok száma, akik rövid távon adják ki lakásukat" - magyarázza Juhász Réka, a Let Me Inn társalapítója.

Címlapkép forrása: Shutterstock
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
property awards 2019