Előfizetői tartalom

Az utolsó irodák is elfogynak Budapesten?

Portfolio
Töretlenül folytatódott az irodapiaci mutatók javulása 2016 negyedik negyedévében is Magyarországon. Tovább csökkent Budapesten az irodapiaci üresedés, jelenleg 9,5 százalékon áll, ami 5,7 százalékponttal alacsonyabb a 2015 azonos időszakában regisztráltnál. Ilyen alacsony értékekre a 90-es évek óta nem volt példa. A kereslet nem csak a negyedéves értékek 5 éves átlagánál magasabb, hanem az előző negyedéves értéket is több mint 70 százalékkal haladta meg, elérve összesen a 163 603 négyzetmétert.

Rekord alacsony szintre csökkent az üresedési ráta. Közel megkétszereződött a kereslet egy negyedév alatt. Ötéves rekordon a nettó abszorpció. 2016 negyedik negyedéve során egy új irodaépület került átadásra, 25 400 négyzetméterrel növelve a budapesti modern irodaállomány méretét. A Corvin sétány legújabb irodafázisa a Nokia Networks egyedi bérlői igényeinek megfelelően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés