Előfizetői tartalom

"Belefullad" Budapest a szmogba?

Portfolio
Szmogriadó ide vagy oda, Budapest nem áll rosszul szennyezettség terén a világ nagyvárosaival összehasonlítva, a 285 vizsgált város közül a 175. helyen áll. De Európában is inkább csak a középmezőnyhöz tartozik a 33. helyével a 81-es listán. Párizs, London, Monaco, vagy Madrid lakóinak sokkal rosszabb levegővel kell megküzdeniük, bár az igaz, hogy a közeli Bécsben igazán fellélegezhet, aki odalátogat.

Több napig szmogriadó volt Budapesten de bármennyire is úgy tűnt akkor, hogy a városban komoly gond a légszennyezettség, Budapest azért nem tartozik a szennyezett városok közé, sem a világ más városaihoz hasonlítva, sem pedig Európán belül. A következőkben összeszedtük, hogy hol milyen szennyezés terhelés mellett élnek az emberek a világon a Numbeo szennyezettségi indexe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés