Előfizetői tartalom

Kiszivárgott, mire szabnák ki a 4-es metró gigabírságát

Portfolio
A 4-es metró teljes uniós támogatásának egyharmadát is visszakövetelheti az Európai Unió, ha elfogadja az OLAF által megfogalmazott javaslatokat - derül ki a Figyelő legfrissebb számában névtelenül megírt cikkből. A potenciális teljes bírság legnagyobb része öt szerződéshez köthető, amelyek között több ismert cég neve is szerepel.

A szerződések alapján 452,6 milliárd forintba került összesen a 4-es metró kivitelezése, amelyből az OLAF-jelentés alapján a szabálytalan szerződések annak 60 százalékát, vagyis 272,8 milliárd forintot érintenek. A ténylegesen visszafizetendő összeg azonban ennél alacsonyabb lehet, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ugyanis az érintett szerződéseknek egy 5 és 100 százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés