Előfizetői tartalom

Aranyáron mérik a budapesti új lakásokat

Portfolio
Egy évtizede nem látott lendületet vett 2016-ban a budapesti lakásépítési piac. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképe szerint tavaly közel 350 új, kétlakásosnál nagyobb projekt értékesítése indult el a fővárosban 11 ezer új lakással. Egyelőre a kereslet is lépést tart a kínálattal: a tavaly eladott 6400 új lakás 50 százalékos emelkedést jelent egy év alatt. Az alacsonyabb, 5 százalékos áfakulcs még szűk egy évet hagy a nagyberuházások előkészítésére, ennek hatálya után ismét visszaeshet a piac.

6500 új lakás van ma Budapesten a piacon, de ebből csak 400 az azonnal költözhető, a többi még építési vagy tervezési fázisban van A fejlesztők többsége az 5 százalékos áfakulcs miatt csak 2019-ig tervez előre Drasztikusan emelkednek az új lakások áraiA XIII. kerület a favoritAki jelenleg új társasházi lakást vásárolna Budapesten, nagyjából 6500 ingatlan közül választhat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés