FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

A béremelések sem segítenek a lakásvásárlókon

Portfolio
A bruttó átlagkereset 6,1 százalékkal, a nettó pedig 7,8 százalékkal növekedett 2016 január és december között. A bérek növekedésének üteme azonban egyelőre nem sokat segít a lakásvásárlókon, a lakóingatlanok ára ugyanis sokkal nagyobb mértékben emelkedett, mint a keresetek - derül ki az Otthontérkép legfrissebb elemzéséből.

A KSH nemrég publikált adatainak értelmében a bruttó átlagkereset országos szinten 263 200 forint volt 2016-ban. A legmagasabb béreket a pénzügyi és biztosítási területen dolgozók kapták (519 000 forint), míg a legkevesebbet a humán-egészségügyi, szociális ellátás területen kerestek (154 000 forint). A nettó bér átlagosan 175 ezer forint volt havonta. A lakásárak azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés