Nagyot növekedhet idén az építőipar
Ingatlan

Nagyot növekedhet idén az építőipar

Portfolio
2017 és 2018 jó évek lehetnek az építőipar számára, az idei évre 10 százalékos bővülés várható az ágazatban. 2017-ben mintegy 20 ezer lakás kivitelezésével számol az ÉVOSZ, de további élénkülést jelenthetne a szektor számára, ha a lakásfelújítások áfáját is visszaigényelhetővé tennék legfeljebb 3 millió forintig - írja a Magyar Idők.
Legalább két jó év következhet az építőiparban, az idei évre 10 százalékos bővülést várható az ágazat teljesítményében - mondta el Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke a Magyar Időknek. A szakember hozzá tette, hogy a szükséges beruházásokat a cégeknek el kell végezniük ahhoz, hogy versenyképesek maradjanak, illetve nagy kihívás lesz a jó szakmunkások megtartása, amihez évente legalább 10-15 százalékos bérfejlesztésre lesz szükség.

Az idei évben a növekedés főmotorját az építőiparban ismét a részben uniós forrásokból finanszírozott állami és önkormányzati építési beruházások jelenthetik, ugyanakkor a lakásépítések is újabb lökést adhatnak. Az idei évben mintegy 20 ezer lakás kivitelezésével számol az ÉVOSZ, de még bőven lehet tér a növekedésre. Az idei 140-150 milliárd forintos lakásépítési piac és a hasonló nagyságrendet kitevő lakásfelújítások még így is elmaradnak az uniós átlagtól, ahol a lakásszektor az építőipar megrendeléseinek mintegy harmadát teszi ki.

A szakember véleménye szerint a lakáspiacot tovább serkentené, ha a lakásfelújításoknál is vissza lehetne igényelni a forgalmi adót legfeljebb 3 millió forintig, ami ráadásul hozzájárulhatnak a fekete-, illetve a szürkegazdaságban mozgó felújítások fehéredéséhez.
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Mystery_Hotel_Budapest - 8