Luxus lett a magyar tenger
Ingatlan

Luxus lett a magyar tenger

Portfolio
Nincs könnyű helyzetben az, aki most szeretne nyaralót vagy hétvégi házat vásárolni. Az elmúlt egy év során ugyanis mintegy 40 százalékkal emelkedett a nyaralók kínálati ára, így jelenleg átlagosan 286 ezer forintot kérnek a nyaralók négyzetméteréért - derül ki az Otthontérkép legfrissebb elemzéséből.
Míg 2016 márciusában 200 ezer forintos négyzetméteráron kínálták ezeket az ingatlanokat, addig idén ugyanebben az időszakban már 286 ezer forint volt az átlagos kínálati ár. A növekedés annak fényében különösen nagy, hogy a nyaralókra jellemző szezonális áringadozás felfelé ívelő szakasza még csak most, a tavaszi hónapokban fog jelentkezni.

Luxus lett a magyar tenger
A legnagyobb kínálatra és a legmagasabb árakra leginkább Budapest környékén és a Balaton mentén lehet számítani, ahol két olyan országrészről van szó, amiket keményen utolért a lakásárak növekedése.

A legtöbb hétvégi házát egyébként 10 millió forint alatt kínálják eladásra, jóllehet számottevő mennyiségben vannak jelen a 11-15 millió és 16-25 millió forintért értékesíteni kívánt ingatlanok is. 25 millió forint fölött már jóval kevesebb eladó nyaralóval találkozhatunk. Ez egyébként az alapterület kérdésével is összefüggésben van, ugyanis az eladó nyaralók többsége 50 négyzetméter alatti, de szép számmal találhatunk 51 és 75 négyzetméter közötti alapterületű ingatlant is. E fölött azonban leszűkül a választék, a 120 négyzetméternél nagyobb eladó nyaralók már ritkaságszámba mennek.

Luxus lett a magyar tenger
Új építésű nyaralóhoz átlagosan 287 ezer forintos négyzetméteráron juthatunk hozzá, míg közepes állapotút átlagban 177 ezer forintért vásárolhatunk négyzetméterenként.
"A Velencei-tónál lezajlott fejlesztések jelentősen megdobták a keresletet az elmúlt másfél-két évben. A Kápolnásnyékhez közeli partszakasz, valamint az északi oldalon Sukoró lett népszerűbb, ahol egy év alatt 18-20 százalékos volt az értéknövekedés" - mondta el Mester Nándor, az otthonterkep.hu vezető elemzője. A vásárlók új kedvence lett a Tisza-tó, ahol a magyarországi tavak közül a leglátványosabb a kereslet növekedése, részben a szolgáltatások színvonalának javulása miatt.

Luxus lett a magyar tenger
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-618656563