Előfizetői tartalom

Elképesztő mértékben lépik át a költségkereteket az állami építkezések

Portfolio
Nem csak a vizes-Vb központi épületénél, hanem szinte az összes állami beruházásnál jelentősen magasabb költségből sikerül csak felépíteni az adott épületeket az eredeti tervekben szereplő összegekhez képest - írja a 24.hu. A projektek során így milliárdokkal kell kipótolni a kezdeti költségvetést ahhoz, hogy elkészülhessen a tervezett beruházás.

A Puskás Ferenc Stadion esetében például a legelső, 2013-as becslés 70 milliárd forintról szólt, ami előbb 180 milliárdra emelkedett, majd az egyszerűsítés után 100 milliárdra csökkent, legutóbb viszont már az egyszerűsített tervek esetében beszéltek 190 milliárd forintról. A költségek azonban számos más beruházásnál is drasztikusan megemelkedtek az eredeti elképzeléshez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés