Megtaláltuk Budapest legkülönlegesebb tetőteraszait
Ingatlan

Megtaláltuk Budapest legkülönlegesebb tetőteraszait

Portfolio
A városban járva ritkán van lehetőségünk arra, hogy az egyes épületeket felülről is láthassunk. Ha azonban sikerül ezt megtenni, sok helyen apró teraszokat fedezhetünk fel, amelyek a nyugalom szigeteként nyújtanak menedéket a zsúfolt nagyváros elől menekülőknek. Az alábbiakban ezek közül szemezgettünk a Google műholdas nézetének segítségével.

A Portfolio által szervezett Lakás Konferencia 2017 egyik kiemelt témájaként a hazai lakáspiac és az új építésű lakóparkok előtt álló lehetőségekkel és kihívásokkal foglalkozunk, részletezve az árak, a támogatások, a hitelek, a műszaki fejlődés lehetőségeit és irányait, illetve a szektort komolyan érintő munkaerőpiaci kihívásokat. A Portfolio LAKÁS 2017 kiállítás és vásár kísérőrendezvénye március 24-én kerül megrendezésre.

A tavasz kezdetével az időjárás is egyre gyakrabban teszi lehetővé, hogy a szabadban töltsük az időnket, a nagyvárosok közepén azonban ezt nem könnyű megtenni. Éppen ezért igazi kiváltságosnak érezhetjük magunkat, ha a kellemes időben eltölthetünk egy kis időt egy város feletti hangulatos tetőteraszon napozva. Az pedig, hogy valakinek a belváros közepén lakva saját tulajdonú tetőterasza legyen, csak a legritkább esetekben fordul elő.

Így növeli a terasz a lakásod értékét

A terasszal rendelkező lakások általában értékesebbek, mint a terasz nélküli társaik, ami rendre az ingatlan áraiban is megmutatkozik. A hagyományos terasz alapterületét 50 százalékban szokás a lakás alapterületéhez hozzáadni, a 20 négyzetmétert meghaladó terasz esetében azonban a 20 négyzetméter feletti részt harmad- vagy negyedrészben szokás beszámítani. Ha tehát van egy 50 négyzetméteres lakásunk 10 négyzetméteres terasszal, akkor annak értéke megegyezik egy azonos minőségű és paraméterű 55 négyzetméteres lakással. Ha azonban az említett lakás teraszának mérete 100 négyzetméter, nem jelenti automatikusan a lakás értékének megduplázódását. A belvárosi tetőteraszos lakások esetében éppen azért nehéz meghatározni az ingatlan pontos értékét mert szinte egyedi megoldásokról van szó, így nem könnyű hasonló hirdetéseket találni.

Mennyiért vehetünk tetőteraszos lakást?

A legnagyobb lakáshirdetési portálokat böngészve az látszik, hogy jelenleg legolcsóbban 40 millió forintért lehetne Budapesten tetőteraszos lakáshoz hozzájutni. Ezért egy 42 négyzetméteres lakás jön ki a VIII. kerületben. A VI. kerületben a legolcsóbb valóban tetőteraszos lakásért már 49 millió forintot kérnek, de az árak határa a csillagos ég. A tetőteraszos kínálatot nézve az látszik, hogy az ilyen lakások átlagára 100 millió forint körül van, a négyzetméterára pedig közelíti az 1 millió forintot.

Megtaláltuk Budapest legkülönlegesebb tetőteraszait

Képeken a főváros különleges teraszai

Ma már az új építésű társasházak legfelső lakásaihoz egyre gyakrabban alakítanak ki tetőteraszt, a régebben épült házaknál azonban ez még egyáltalán nem volt szokás. Az alábbi gyűjteményben viszont olyan különleges lakások is vannak, ahol már régóta rendelkezésre áll a tetőteraszok adta luxus élménye. A képeket bizonyos esetekben érdemes az épületekhez igazítani, hogy megtaláljuk rajtuk a főváros különleges tetőteraszait.

Rengeteg különleges és lenyűgöző budapesti tetőteraszt gyűjtöttünk össze korábban a
A legkülönlegesebb tetőteraszok Budapesten - Hihetetlen oázisok
a
Medencék, oázisok, helikopterleszálló a pesti luxustetőkön
és a
Medence Budapest tetején - Egyedülálló luxus a belvárosban
című cikkeinkben+1

ai5
shutterstock_560416219
SZG_9534
BÉT
Frankfurt Stock Exchange
People protest  with a camp over the 9 de Julio Avenue outside the Social Development Ministry calling for a food emergency in Buenos Aires, Argentina, on 5 September, 2019. (Photo by Mario De Fina/NurPhoto via Getty Images)
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_560416219