Előfizetői tartalom

Vigyázz, veszélyes túl olcsón új lakást venni

Portfolio
Az új lakások árazását számos tényező befolyásolja, nem csak az adott projekt lokációja, de a lakás egyedi adottságai is komoly tényezőt jelentenek. Még a már hosszú ideje a piacon lévő szereplők sincsenek könnyű helyzetben az árak megállapításakor a folyamatosan emelkedő kivitelezési költségek következtében, folyamatosan monitorozniuk kell a várható profit alakulását illetve az értékesítések ütemét. A lakásépítési hullámot több új szereplő is igyekszik kihasználni, akik nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal az árazásban, inkább csak másolják a nagyobb beruházók árait, ami azért veszélyeket rejt magában a projekt megvalósulását illetően, és így a vásárlók számára is.

Az elmúlt időszakban felpörögtek a lakásépítések, több korábban is a piacon jelenlévő fejlesztő mellett egyre újabbak jelennek meg. A növekedésben nagy szerepet játszott az áfakulcs tavaly év eleji lecsökkentése. Ezt megelőzően ugyanis az új lakások nettó árai sok területen nem tették lehetővé a beruházások elindítását. Az áfa csökkentése elsősorban tehát...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái