Előfizetői tartalom

Óvatosságra intenek az ingatlanpiac nagyágyúi

Portfolio
Több, mint 700 ezer négyzetméternyi bejelentett irodafejlesztés van jelenleg a budapesti piacon, ami azt jelenti, hogy a következő két-három évben legalább 20 százalékkal bővülhet az állomány. Ennek ellenére túlkínálattól és esetleges piaci lufi kialakulásától nem kell tartanunk, a kereslet ugyanis még mindig jelentősen meghaladja a kínálatot - mondta el a Portfolio FM & Office konferenciáján Hegedűs Orsolya MRICS, a Cushman & Wakefield budapesti irodájának Valuation Associate kollégája, és a tanácsadási, valamint piackutatási részlegének vezetője.

Rekord alacsony szinten, 9,2 százalékon áll jelenleg az üresedési ráta a budapesti irodapiacon, ami az egy év alatt jelentkező 470 ezer négyzetméternyi keresletnek is köszönhető. Új kínálatból az idei évben mindössze 110 ezer négyzetméternyi irodaterület átadása várható, 2018-ban és 2019-ben azonban ez a szám megközelíti, illetve el is éri a 300 ezer négyzetmétert....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés