Előfizetői tartalom

Szerinted hányan dolgoznak a budapesti irodákban?

Portfolio
Ma Debrecen és Győr teljes lakosságával vetekszik a Budapesten modern irodaházakban dolgozók száma, a jövőben pedig még egy Szombathelynyi ember csatlakozhat hozzájuk a jelenleg is zajló irodaház-fejlesztéseknek köszönhetően. Az irodisták száma azonban nem egyelően oszlik meg a főváros különböző területei között, a legtöbben a Váci úti irodafolyosót keresik fel nap, mint nap. Az arányok érzékeltetése kedvéért, olyan mintha Székesfehérvár teljes lakossága ide járna dolgozni. A jövőben pedig a legtöbb fejlesztés is a Váci út környékén valósulhat meg, még Salgótarján teljes lakosságának megfelelő számú ember munkahelyét biztosíthatja a terület.

Budapesten valamivel több, mint 3,3 millió négyzetméternyi modern irodaterület található, ami egyben azt is jelenti, hogy ha a nemzetközi sztenderdek szerinti 10 négyzetméternyi terület jut egy dolgozóra, a fővárosban körülbelül 330 ezren dolgoznak ma modern (vagyis legalább B kategóriás) irodaházban. Ez azt jelenti, hogy körülbelül annyian, mint Debrecen és Győr teljes lakossága....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái