Előfizetői tartalom

Ezért őrültség Orbán és Lázár panelbontási ötlete

Portfolio
Óriási összegekbe kerülne, ha Magyarországon minden 10 emeletes panelépület esetében a felső szinteket vissza akarnánk bontani. Csak a lakások megvásárlása vagy helyettük új házak építése 700-1000 milliárd forintba kerülne. Ehhez jönne még hozzá a kivitelezés ennél is lényegesen magasabb költsége, több ezer milliárd forinttal. Ráadásul a lakók beleegyezését is nehéz lehet kicsikarni, sokak szemét szúrhatja, hogy az ő lakása esetében jóval kevesebb lehet a felértékelődés, mint a szomszédénál.

Magyarországon 777 ezer lakott lakás van panelépületekben, amelyben a lakosság 20 százaléka él, közel 2 millióan. A KSH "Miben élünk" felmérése szerint az országban 1 millió lakás van 25 vagy több lakást tartalmazó épületben, melyből 65 százalékuk található lakótelepen, vagyis 650 ezer. Azt nem tudjuk, hogy pontosan mennyi ezek közül a 10 vagy több emeletes, de vélhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés