Előfizetői tartalom

Térképen Budapest legélhetőbb városrészei

Portfolio
Egy település vagy városrész népszerűségét számos tényező alakítja. A közbiztonság, a zöldterületek aránya vagy a szükséges intézmények megléte mellett a lakások állapota, kora, hangulata is befolyásolja a különböző környékek élhetőségét. Budapesten többnyire a budai oldalt szokták élhetőbbnek tartani, a kevésbé zsúfolt beépítettség, a hegyvidék jobb levegője és a sok esetben rendezettebb utcák miatt. Így sem lehet azonban elmondani, hogy Budán egyértelműen jobb lakni, a városrészek között ott is nagyok a különbségek. Hogy pontosan melyik kerületekben és kerületrészekben számíthatunk jobb életminőségre, azt az Otthontérkép segítségével néztük meg.

Biztonságos környék, nyugalmas életAz ezer főre jutó bűnesetekben a budapesti belvárosi kerületek állnak a legrosszabb helyeken, ami az aktív éjszakai életnek és a lakosságszámhoz viszonyított nagyszámú turistának is betudható. E bűnesetek többsége azonban kisebb volumenű, többnyire rongálás vagy garázdaság, míg a budai oldalon a lakásbetörések a jellemzőbbek. A lakásbetörések...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái