Ez a tíz legidegesítőbb dolog a munkában
Ingatlan

Ez a tíz legidegesítőbb dolog a munkában

Portfolio
Az utóbbi években egyre inkább látható, hogy mind a cégeknek, mind az irodában dolgozó munkavállalóknak változnak az irodával szemben támasztott elvárásai. A munkába járás különböző módjai, az egyre rugalmasabb munkaidő, de a legfiatalabb munkavállalók újfajta igényei is teljesen más környezetet teremtenek, amihez az irodaházaknak is alkalmazkodniuk kell.
A Portfolio Ingatlan nemrég arra volt kíváncsi, hogy cégvezetői szempontból mik tesznek vonzóvá egy irodaházat, melyek azok a tényezők, ami alapján egy cég az adott iroda mellett dönt. Ezenkívül a munkavállalók véleményét is megkérdeztük arról, hogy melyek azok a dolgok, amik leginkább zavarják őket a mindennapi irodai munkavégzés során.

A helyszín mindenekelőtt

Egy irodaház kiválasztásának legfontosabb szempontja a cégek számára az épület elhelyezkedése, de a megkérdezettek több, mint negyede az árat - bérleti díjak, üzemeltetési költségek - jelölte meg legfontosabbnak. Szintén fontos, de nem elsődleges az épület környezete és az, hogy különböző szolgáltatásokkal segítsék az irodaházban dolgozók mindennapjait.

Az energiahatékonyság és a különböző zöld megoldások ugyancsak pozitívak, de úgy tűnik, a cégek többsége számára ez leginkább csak egy hozzáadott plusz érték, önmagában nem döntő szempont. Hiába építik be egy irodába a legújabb energiahatékony megoldásokat, ha kedvezőtlen az elhelyezkedése, nem fogják csupán ezért azt választani a bérlők.

Ez a tíz legidegesítőbb dolog a munkában

Munkavállalói szempontok

A cégen belüli emberi kapcsolatok mellett az iroda kialakítása is nagyban meghatározza, hogy mennyire lesz kellemes a munkavégzés. A tárgyalók biztosítása telefonáláshoz, a megfelelően elhelyezett szabályozható klímaberendezés vagy a megfelelő szögből és mennyiségben érkező természetes fény is ezek közé sorolható. A munkavállalók szempontjából például a legtöbb embert az zavarja, ha az íróasztalok elrendezéséből adódóan mindenki látja, hogy éppen mit néz a monitorján. A túl hidegre állított klíma, vagy a túl magas hőmérséklet mellett a rossz szellőzés és az abból adódó kellemetlen szagok is sok helyen problémát jelentenek.

Ez a tíz legidegesítőbb dolog a munkában

A fejlesztés több, mint egy épület felhúzása

A fenti szempontok is alátámasztják, hogy mostanra az irodaház-fejlesztés több lett, mint egy egyszerű építkezés, sőt a beruházást érdemesebb az emberi - cégek, munkavállalók - oldalról megközelíteni. Ezzel kapcsolatban az egyik legnagyobb budai irodaház fejlesztőjét kérdeztük meg arról, hogy mitől vonzó ma egy iroda és mik azok a technikai megoldások, amik kényelmesebbé teszik az irodát a leendő bérlők számára.Ez a tíz legidegesítőbb dolog a munkában
A helyszíni adottságok és a zöld mikrokörnyezet látványa mellett a környék kínálta szolgáltatások is vonzóvá tehetik a HillSide fejlesztését a leendő bérlők számára. A fejlesztés során cél volt, hogy egy olyan munkakörnyezetet hozzunk létre, ami kielégíti a mai modern munkavállalói igényeket ideértve a rugalmasan alakítható alaprajzot, a LEED Gold zöld minősítéshez szükséges energiatakarékos gépészeti és épületvezérlési megoldásokat, a magas parkolóarányt, de ide sorolandó a bérlők igényeit szolgáló házon belüli lehetőségek, mint például a közös tárgyalóblokk, a konferenciaterem, az elektromos autótöltő, a bérlők által használható nagymeretű zöldteraszok vagy a nagy kapacitású kerékpárgarázs, melyhez külön öltöző és zuhanyzó is tartozik - mondta el Kokas Ferenc, a HillSide fejlesztési ügyeiért felelős tulajdonostárs.Ez a tíz legidegesítőbb dolog a munkában
A munkavállalói szempontokat az épület kivitelezési fázisában is előtérbe helyezzük, a házat belülről kifelé terveztük, vagyis a bent tartózkodó leendő munkavállalók életminőségének szem előtt tartásával. Egyik ilyen megoldás a kéthéjú üveghomlokzat, aminek külső héja egy speciális üvegbevonatot kap, ami magas fény, ugyanakkor alacsony hőátbocsátást tesz lehetővé, gátolva az épület túlmelegedését. Energetikai szempontból ez a bevonatos üveg egyenértékű a külső árnyékoló rendszerekkel, ugyanakkor kiküszöböli azok hátrányait (nyikorgás, zónák kiosztása, vagy a szélérzékenység). Ezzel együtt a belső héjon nyitható ablakokat terveztünk minden helyiségben, biztosítva a természetes szellőztetés lehetőségét, amelyhez szinte minden bérlő ragaszkodik. - mondta el Erdélyi Gábor, a HillSide projektvezetője.

Ez a tíz legidegesítőbb dolog a munkában
Emellett az elmúlt hónapokban folytatott bérlői egyeztetések tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy a bérleményekbe tervezett prémium műszaki- és minőségi színvonalú berendezéseket és anyagokat, valamint az egyedi bérlői igényekhez illeszkedő bérlőbarát megoldásokat kiemelten értékelik a bérlői döntéshozók - tette hozzá a szakember.

A cikk megjelenését a HillSide Offices fejlesztője támogatta.
eu summit_getty
Katona Bence Hiventures
IMG_20191017_163000
kulfoldi piaci terjeszkedesi tapasztalatok panelbeszelgetes
Frankfurti tőzsde
Lovretity Andras kulfoldi felvasarlas ugyvedi tanacsadas
hongkong191017
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
IMG_20191017_163000