Előfizetői tartalom

Képtelenek megfizetni a magyarok az égbe szökő lakásárakat

Portfolio
Fokozatosan enyhül a lakásárak emelkedése Magyarországon, ami az elmúlt két-három év szárnyalása után nem meglepő folyamat. A KSH adatai szerint 2017 első negyedévében 8,1 százalékkal kellett többet fizetni a lakásokért, mint egy évvel korábban, ami ugyan még mindig jelentős, de már egyszámjegyű növekedés. Az eddigi árrobbanást tehát úgy tűnik, fokozatosan egy kiegyensúlyozottabb piac váltja majd fel.

Mérséklődött az áremelkedés üteme a lakáspiacon, de stagnáló árakról még korai beszélni. A KSH felmérése szerinte a használt lakások országosan 8,1 százalékkal drágultak egy év alatt, ami valamivel alacsonyabb, mint a 2015-2016 fordulóján jellemző 12-13 százalékos éves csúcsértékek. Az új lakások áremelkedése szintén csökkent, bár ott egy-egy nagyobb méretű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés