Előfizetői tartalom

A magyaroknak ösztönösen megy, ami másoknak csak számítás után

Portfolio
Magyarországon a számok is azt mutatják, hogy inkább a lakásvásárlás felé billen a mérleg nyelve a bérlés helyett, ha a költségeket nézzük. Nem mindegy azonban, hogy mennyi ideig tervezünk az adott ingatlanban lakni, bizonyos időtartamnál rövidebb idő esetén a lakásvásárlás magas költségei miatt ugyanis a bérlés lehet a racionális választás. Ugyanakkor jellemzően Magyarországon a jelenlegi piaci körülmények között, aki legalább 3-4 évet is az adott otthonban szeretne lakni, annak érdemesebb a vásárlás mellett döntenie - derül ki a ZillowSztorik mellékleteként megjelent Lakáspiaci Mozaikból.

Bár Magyarországon nagyon magas a lakástulajdonlási arány, 90 százalék körül mozog, azért mégis sokan vannak azok, akik számára nagy kérdés jelent, hogy a bérlést vagy a vásárlást válasszák-e a lakhatásuk megoldására. Amennyiben tényleg van lehetőség dönteni, és nem csak kényszerűség miatt fordul valaki a bérlés felé, érdemes mindenképpen számolni. A nem régiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés