Előfizetői tartalom

Retteghetnek a bolti eladók: átalakítja az új őrület a munkahelyeket

Portfolio
Az Egyesült Államokban az online vásárlások csupán 8,4 százalékát teszik ki a teljes kiskereskedelmi forgalomnak, ám hatásuk annál jelentősebb a kiskereskedelemben dolgozók számát tekintve. Az új online működő kereskedelmi cégek által teremtett több százezer álláslehetőség önmagában nem pótolja az ennél is magasabb számú megszüntetett munkahelyet a tradicionális kiskereskedelemben dolgozóknál. Az új munkahelyek többsége egy maréknyi nagyvárosban és technológiai központban jön létre, így a kisebb városokban erősebben érződhet a tradicionális bolti eladói állások megszűnése - olvasható a The New York Times cikkében.

Online kereskedelem növekedéseAz elektronikus vásárlást kínáló cégek által alkalmazott dolgozók száma megduplázódott az elmúlt 5 évben, megelőzve ezzel más típusú kereskedelmi szektorokat az alkalmazottak számában. Az előző 15 évet tekintve az áruházakban és más kiskereskedelmi szektorokban dolgozók száma 25 százalékos csökkenést mutat. Ugyanezen időszak alatt,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés