Előfizetői tartalom

Ismét nekimennek a szállodások az airbnb-zőknek

Portfolio
Egyeztetések kezdődtek a Magyar Turisztikai Ügynökségnél a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által évek óta szorgalmazott, a rövid távú lakáskiadás szabályozásával kapcsolatos javaslatairól. Az 5 pontos csomagban nagyon sok korlátozás szerepel, amely meglehetősen érzékenyen érintheti a rövid távú lakáskiadókat - írja a vg.hu.

A MSZÉSZ javaslatai között szerepel például, hogy a kereskedelmi szálláshelyekhez hasonló adózási szabályok legyenek érvényesek a rövid távú lakáskiadókra, a kiadható napok számát éves szinten korlátoznák, minimális egyészségügyi és biztonsági követelményeket is előírnának, illetve a közvetítő platformok felelősségét is tisztáznák. Mint a vg.hu-nak nyilatkozva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés