Döntött a Közgyűlés: eladják a Bálnát
Ingatlan

Döntött a Közgyűlés: eladják a Bálnát

MTI
A Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ nyílt pályázati eljárás útján történő értékesítéséről döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A testület 20 igen szavazattal, 9 nem szavazat ellenében és 1 tartózkodás mellett határozatot hozott arról, hogy nyílt pályázati eljárás lefolytatása útján értékesíteni kívánja a 12 975 négyzetméter alapterületű ingatlant.
Az ingatlan legalacsonyabb vételára - az adásvételi szerződés tervezete szerint - nettó 11 milliárd forint. Tarlós István főpolgármester hangsúlyozta: nem arról született döntés, hogy a főváros eladta a Bálnát, hanem kiírnak egy pályázatot, amelynek eredménye majd a közgyűlés elé kerül, és akkor arról dönt majd a testület.

Korábbi "Ezt nem hiszik el! - Most már tényleg elkészült a Bálna" című cikkünkben részletesen foglalkoztunk a Bálna számaival, adataival az átadás kapcsán, és rengeteg fotót is készítettünk a frissen átadott épületről.

Döntött a Közgyűlés: eladják a Bálnát
Bagdy Gábor, pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes, az ünnepélyes megnyitón intézett szavait idézzük 2013-ból:

"Tegyük a szívünkre a kezünket, és kérdezzük meg magunktól, hogy gondoltuk-e volna, hogy ez az épület nem csak megépül, hanem egyszer meg is nyílik." "A Bálna lekerült a rajzasztalról, amivel esélyt kapott arra, hogy még több és még jobb bérlőket találjon. Egy félbehagyott beruházást mindig nehéz beindítani, látható ez több pesti torzón is. Ám a mai napon sikerült kipipálni egy újabb pontot a legproblémásabb budapesti projekteket összegző "Fehér könyvben"." - emelte ki a főpolgármester-helyettes. Ezt követően Bagdy végigmondta a CET, ma már Bálna hányattatott sorsáról szóló történetet, pontonként sorra vette a múlt és a jelenen jogi és pénzügyi problémáit, majd hangsúlyozta, hogy mostantól ne a gondokkal törődjünk, hanem inkább tekintsünk a jövőbe. "Legyen ez Budapest Eiffel-tornya." - fejezte ki reményét a főpolgármester-helyettes. Végül hivatalosan is kimondta, amit már hosszú évek óta milliók vártak, "Ezennel a Bálnát megnyitom."
Frankfurt Stock Exchange
deutsche bank_getty_bloomberg
shutterstock_1478895416
NagyMihály0917
workers
Masterplast_ Tibor Dávid 9944_pp fotó_Leskó Tamás
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Kereskedés a Portfolio Online Tőzsdén. Hasznos praktikák.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
közösségi iroda