Nincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
Ingatlan

Nincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is

Portfolio
Budapesten jelenleg több, mint 200 lakásfejlesztési projekt zajlik, amely mintegy 18 ezer új lakás megépülését foglalja magába. Ez a szám még nagyobb, ha beleszámoljuk azokat a lakóházépítéseket és ráépítéseket is, ahol 20-nál kevesebb ingatlant fejlesztenek egyszerre. A még el sem készült lakások 65-70 százaléka már tulajdonosra talált, az egész fővárost, vagy akár külön-külön a budai oldalt, illetve az észak- és dél-pesti részeket tekintve. Nagy lakásállomány bővülés várható Dél-Pesten, csak a VIII. és IX. kerületeket nézve, közel 3500 új lakás készül el a következő években.
A főváros pesti oldalának déli részén összesen 57 azoknak a lakásfejlesztéseknek a száma, amelyek minumum 20 lakásos ingatlant építenek meg. A Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján a projektek 4470 lakásépítést foglalnak magukba, így a teljes újlakás-állomány 25 százalékát teszik ki. A legtöbb lakóingatlan a VIII. és IX. kerületben épül, ezeknek a száma közel 1600 és 1900, ezt követi a X. kerület 500 épülő lakással. A legdélibb kerületekben (XXI., XXIII.) egyáltalán nem találkozhatunk új projektekkel, de a többi (XVII.,XVIII., XIX. és XX.) kerületben is csupán 490 a következő években elkészülő lakások száma.

Nincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is


Nincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
Egész Budapestet nézve, az idei év nyarán az új lakások 34 százaléka volt márcsak megvásárolható, annak ellenére, hogy az ingatlanok nagy része csak a következő évek folyamán fog elkészülni. Pest délebbi területein a szabad lakások aránya még alacsonyabb, megközelítőleg 31 százalék volt nyáron és azóta csak növekedett az eladások száma. Ezeken a részeken leginkább a VIII. kerületben válogathat az, aki új lakás iránt érdeklődik, itt van ugyanis a legtöbb még szabadon álló ingatlan, a számuk megközelíti a 600-at. A környéken, illetve egész Budapesten fejlesztő cégek és az általuk kínált új lakások egyaránt bemutatásra kerülnek a Portfolio által szervezett Lakás 2017 lakossági eseményen.

Nincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
A kisebb, 20-60 lakás építéséről szóló projektek már az idén, vagy 2018 első negyedévében befejeződhetnek a VIII. kerületben, míg a nagyobbak várhatóan 2019-re készülnek el. Pest ezen részének a legnagyobb volumenű lakásfejlesztése is ebben a kerületben zajlik, mintegy 530 új lakást építenek egy projekt keretében, ezek nagy része már eladásra került a korábbi években, megközelítőleg 600 ezer forintos fajlagos áron. A IX. kerületben átlagosan 550-750 ezer forint között mozognak a négyzetméterárak, de természetesen vannak kiugró esetek, például 1 millió feletti négyzetméterenkénti árral. Ezek alapján, egy 65 négyzetméteres lakást, nagyságrendileg 40 millióért vásárolhatunk meg ebben a kerületben. Felsoroltunk néhányat a nagyobb dél-pesti projektek közül:

Új lakást vennél? Befektetnél vagy költöznél? Gyere el szeptember 29 - október 1. között a Millenárisra, ahol 5. alkalommal rendezzük meg az ingyenes Lakás 2017 Kiállítás és Vásárt. A helyszínen személyesen is találkozhatsz a fejlesztőkkel, valamint hasznos előadásokat hallgathatsz meg a lakáspiac aktualitásairól. Még több info a Lakás 2017 honlapján.Nincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
Corvin AtriumNincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
Centuria HázNincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
Allure Residence BudapestNincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
Metrodom City HomeNincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
Metrodom ParkNincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
Reviczky Liget LakóparkNincs megállás: több gigaprojekt a pesti oldalon is
Dunaparti Lakópark
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
koronavírus tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
lakások kisutca