Előfizetői tartalom

A kormánynak nem sok ideje maradt, ha nem akar drasztikus visszaesést a lakáspiacon

Portfolio
Hazánkban a lakásbérlés továbbra is kényszermegoldásnak számít, míg nyugaton a saját lakásvásárlással egyenértékű lakhatási megoldás - hangzott el a november 21-én megrendezett Portfolio Property Investment Forum lakáspiaci szekciójában. A jelenlévő szakemberek szerint a lakáspiac két legfontosabb bizonytalansági faktora az áfakulcs jövőbeli esetleges emelkedése illetve a kivitelezői hiány. Előbbi esetében a többség 2020 után is 5 százalékos szintre számít, vagy még egy köztes kulcsot tart elképzelhetőnek, de alapvetően bízik benne, hogy nem 27 százalékos áfaszint mellett lehet majd új lakást értékesíteni 2020 január 1-től. A beszélgetés résztvevői azonban megállapították, hogy a lakásfejlesztések szempontjából kulcskérdés, hogy az áfakérdés végére minél előbb pont kerüljön, vagyis akármi lesz is a döntés, azt a lehető leghamarabb bejelentse a kormány.

Mi lesz az áfával, jöhetnek a magánkollégiumok a hazai piacra?A Portfolio Property Investment Forum lakáspiaci kérdésekkel foglalkozó panelbeszélgetésén a résztvevők elsőként az 5 százalékos áfa jövőbeli sorsáról fejtették ki véleményüket. A szakemberek várakozásai szerint az áfa 2020. január 1-e után sem emelkedik hirtelen 27 százalékra, ez ugyanis túl nagy sokkot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés