Nem vizsgálja a kormány a lakásáfa meghosszabbításának lehetőségét
Ingatlan

Nem vizsgálja a kormány a lakásáfa meghosszabbításának lehetőségét

Portfolio
Egyelőre nem vizsgálja a kormány az új építésű lakások vásárlását érintő kedvezményes áfa meghosszabbításának lehetőségét - olvasható Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón tett kijelentése az igylakunk.hu oldalon.
A nemzetgazdasági miniszter és Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke együttműködési megállapodást írtak alá, melynek célja az építőipar teljesítményének növelése. Az erről szóló konzultáción a húsz legnagyobb forgalmú építőipari kivitelező cég vett részt.

A jelenlegi 5 százalékos kedvezményes lakásáfa határidejének felülvizsgálata és esetleges meghosszabbítása azonban a miniszer szerint az idén biztosan nem szerepel már a kormány napirendén, de ha az egyeztetések során az ágazat szereplői erre szakmai javaslatot tesznek, azt a kormány megvizsgálja.

A miniszter ígéretet tett a panelkorszerűsítés folytatására, a hiányszakmák népszerűsítésének és a szakképző iskolák korszerűsítésének támogatására. Utóbbira tíz éves távlatban mintegy 300 milliárd forintot szánna a kormány. Hangsúlyozta, hogy a képzési rendszer - mind a szakképzés, mind a felnőttképzés - átalakításának alapja, hogy a képzést a kereslethez, a piac igényeihez igazítsák.


Nem vizsgálja a kormány a lakásáfa meghosszabbításának lehetőségét
További információkért kattints a képre!
Emellett december közepén 20 milliárd forintos kerettel pályázati lehetőséget nyitnak az építőipari vállalkozásoknak, amellyel technológiai, automatizálási eszközök beszerzését támogatják, segítve az ágazat szereplőinek a kapacitások bővítését és a technológiai váltást, ami Koji László szerint az elmúlt évtizedben elmaradt beruházások miatt égető kérdés.

Bár ma 35 ezer fővel többen dolgoznak az építőiparban, mint a 2014-es mélyponton, ennek a munkaerőnek a nagy része betanítás nélküli segédmunkás, akiket képezni és foglalkoztatni is kellene egyszerre, amihez kormányzati segítséget vár az ágazat - tette hozzá a szakember. Emellett szükség van a külföldi munkaerő szervezett foglalkoztatására is, de nem ez a megoldás a magyar építőipar kapacitásgondjaira.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
nyugdíjasok