Előfizetői tartalom

Országos lakáspiaci körkép: hol épül és mennyiért a legtöbb új lakás?

Portfolio
Több tízezer kiadott lakásépítési engedély, több ezer elkészült új lakóingatlan és 7-8 hónapos csúszás jellemezte a lakáspiacot az év első felében. Nemcsak a főváros, de az ország más területei is jól teljesítettek, Győr-Moson-Sopron megyében adták át a legtöbb új lakást, de a Balaton környéki településeken is több száz lakóingatlan készült el. A mennyiség mellett az árak is ezeken a helyeken voltak a legmagasabbak.

Nem meglepő, hogy a legtöbb újlakás-projekt a fővárosban zajlik, itt ugyanis nemcsak a lakhatási céllal vásárlók vannak többen, de meghatározó a befektetési célú lakásvásárlás is. Ennek ellenére az egész ország területén szép számban vannak futó projektek. 2016-tól kezdődően országszerte fokozatos emelkedés volt megfigyelhető a kiadott újlakás-építések számában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés