Előfizetői tartalom

Most durran majd igazán nagyot a hazai ingatlanpiac

A szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT) mint vállalkozási forma már 2011 óta létezik Magyarországon, de 6 éven át egyetlen ilyen céget sem alapítottak. Most azonban úgy tűnik, hogy az ingatlanpiaci felfutás és a SZIT-szabályok lazulása fordulatot hoz a piacon: egyre több cég mutat komoly érdeklődést a hazánkban még viszonylag új cégforma iránt. Ennek a részleteiről, működési feltételeiről és adózási előnyeiről is szó volt a Portfolio által szervezett Property Investment Forumon (PIF).

A szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT), vagy angolszász nevén Real Estate Investment Trust (REIT) egy globális vállalkozási forma. Az Egyesült Államokban jelent meg a hatvanas években, majd Európa-szerte is elterjedt: jelenleg több száz ilyen társaság működik csak Európában. A csatlakozó államok azt ajánlják bizonyos nyilvánosan működő ingatlanbefektetőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés