Budapestet lassan letaszítják a trónjáról?
Ingatlan

Budapestet lassan letaszítják a trónjáról?

Portfolio
Sokáig Budapest árnövekedése messze megelőzte az ország más részeinek drágulását. A mélyponthoz képest már közel 80 százalékkal kellett többet fizetni 2017 első félévében itt lakásokért. Úgy tűnik azonban, hogy a versenyt lassan más településeknek is sikerül felvennie, sőt a Közép-Dunántúl megyeszékhelyeinek drágulása meg is haladta a fővárosét 2017 első félévére 2016 átlagos értékeihez képest.
A mélyponthoz képesti drágulásban egyértelműen Budapest vezet, ahol közel 80 százalékkal kellett többet fizetni a lakásokért 2017 első félévében mint a mélyponton. Bár a főváros sokáig őrizte vezető szerepét az áremelkedésben, egyre inkább úgy tűnik, hogy az ország más részeinek is sikerül felvennie vele a versenyt a lakásárak növekedését illetően. A Közép-Dunántúl megyeszékhelyein például 2016 átlagos értékeihez képest 13,7 százalékkal drágultak a lakóingatlanok, miközben Budapesten 11,4 százalékkal mentek fel az árak 2017 első félévére, de a fővárost a Dél-Alföld régió megyeszékhelyei is megközelítették az áremelkedésben 11 százalékos eredményükkel.

Budapestet lassan letaszítják a trónjáról?
A lakásárak változása (2016 és 2017 első féléve között) és a fajlagos 2017 első féléves árak közötti kapcsolat Magyarország egyes régióiban, településtípus szerinti bontásban, a körök mérete a forgalomból való részesedést mutatja (Forrás: KSH, FHB Index)


Budapestet lassan letaszítják a trónjáról?
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
terézváros utcakép