Előfizetői tartalom

Hiába a sokéves gyűjtögetés, egyszerűen már nincs elég pénzünk a lakásokra

Portfolio
Tovább pörög a lakáspiac Magyarországon, az árak a KSH honlapján szereplő előzetes számok szerint 2,9 százalékkal növekedtek 2017. 3. negyedévében. Ugyanakkor az is látszik, hogy az egyre emelkedő árakkal kevésbé tud lépést tartani a lakosság pénztárcája. Legalábbis ezt mutatja, hogy a vásárlások drasztikusan eltolódni látszanak az olcsóbb ingatlanok felé. Tehát az emberek hajlandóak beérni a rosszabb állapotú, vagy a kevésbé jó helyen található otthonokkal is. Ez a folyamat különösen nagy lendületet vett a tavalyi évben, úgy tűnik az ingatlanárak ekkor léphették át a lélektani határt.

Az árak sebessége nem csökkenA lakások áremelkedése már régóta tart, 2014 eleje óta folyamatos a növekedés a használt piacon. A 2013 vége óta eltelt közel 4 évben 2017 harmadik negyedévének végéig több mint 51 százalékkal drágultak a használt lakóingatlanok hazánkban. A növekedés üteme pedig úgy tűnik, továbbra sem igazán csökken, a KSH legfrissebb számai szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés