Előfizetői tartalom

Hiába a sokéves gyűjtögetés, egyszerűen már nincs elég pénzünk a lakásokra

Portfolio
Tovább pörög a lakáspiac Magyarországon, az árak a KSH honlapján szereplő előzetes számok szerint 2,9 százalékkal növekedtek 2017. 3. negyedévében. Ugyanakkor az is látszik, hogy az egyre emelkedő árakkal kevésbé tud lépést tartani a lakosság pénztárcája. Legalábbis ezt mutatja, hogy a vásárlások drasztikusan eltolódni látszanak az olcsóbb ingatlanok felé. Tehát az emberek hajlandóak beérni a rosszabb állapotú, vagy a kevésbé jó helyen található otthonokkal is. Ez a folyamat különösen nagy lendületet vett a tavalyi évben, úgy tűnik az ingatlanárak ekkor léphették át a lélektani határt.
Az árak sebessége nem csökkenA lakások áremelkedése már régóta tart, 2014 eleje óta folyamatos a növekedés a használt piacon. A 2013 vége óta eltelt közel 4 évben 2017 harmadik negyedévének végéig több mint 51 százalékkal drágultak a használt lakóingatlanok hazánkban. A növekedés üteme pedig úgy tűnik, továbbra sem igazán csökken, a KSH legfrissebb számai szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái