Előfizetői tartalom

Nagyon drága, de mindent tud az ingatlanodról

Portfolio
A BIM (Building Information Modelling / épületinformáció-modellezés) jelentősen megkönnyítheti az ingatlanok tervezését, építését és üzemeltetését, alkalmazása mégis gyerekcipőben jár Magyarországon. A módszer előnyeiről és hátrányairól beszélgettek az RICS idei első Tea & Talk rendezvényének vendégei, Jakab Dávid MRICS moderálásával.

Paukó Enikő, a Graphisoft senior BIM tanácsadója szerint a BIM több, mint egy tervezést támogató eszköz. Egy BIM-es épületmodell nem csupán egy körbejárható, 3D-s látványterv, hanem egy adatbázis: az épületelemek információt hordanak magukban, ami más alkalmazásokkal kinyerhető, illetve azokból betölthető. Mi az? Mekkora? Milyen az anyaga? Mi a funkciója? Milyen link kapcsolódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés